Världens roligaste film (första timmen)

Benchwarmers.. precis som 21 åringen, som för övrigt nu alltså får handla sprit och ÖL i USA, så tänker jag lägga ut länk på en grym del av filmen. Annars kan ni kolla en ännu roligare del på ulvenmark.webblogg.se



En bra helg, en grym tisdag, en bästis 21 årsdag

Den gångna helgen passerade fort men med en hel del skoj, framförallt lördagen som inleddes med Benchwarmers (igen, såg den på fredagskvällen också men den är så förbannat rolig så den gick o se igen) och vidare med Json och hans Lindö som slog Östria Lambohov med 3-0, han gjorde inget mål men det var kallt så det berodde på det. Fortsatte med IFK som slog IFK Mariehamn med 2-0 (med mersmak) och till sist avslutades fotbollslördagen med en Liverpool seger 3-2 (torres hat-trick) och pizza. SEN blev det dags för öl-lördagen. Jag niklas frida pappa pasi sandra ebba och mamma kollade på melodifestivalen och drack massvis med öl. Kvällen fortsatte sedan hos Hanna där det var riktigt mysigt och trevligt. Världens nostalgi-kväll, och jag blev så glad när alla gillade pippi pelikan klippen från youtube :)
Vi lyssnade på "gammal" musik, såg gamla serier och drömde oss tillbaka till en något simplare tillvaro. Sista delen av kvällen spenderades med Json som var lite mer onykter än oss andra. Men som sagt en grym kväll!


I måndags överraskade jag med en bio. Även den var riktigt bra (Jumper). Jag har flyt med bra filmer numera. Jag hade en period då jag lyckades pricka alla dåliga filmer, men nu har det vänt och vill man ha filmtips, fråga mig!


Tisdagen då, min kära bästis Niklas fyllde 21 år och det firades såklart med pompa o ståt. Av mig och Veronica (Som han insisterar på att kalla henne [konstigt när hon heter Vevve]) fick han en öl-bok med Massa olika sorter som vi kan gotta oss i att testa. Av mig och Björn fick han en Dropkick Murphy's t-shirt och ett tillhörande svettband. Jag vet att han blev glad för båda dessa :).. Vevve och han bakade tårta och han själv bakade chokladbollar som jag och björn fick smaka av när vi kom senare på kvällen. Jag hade ju nämligen varit iväg och BOWLAT. Och som jag bowlade då! Mina 2 genom tiderna bästa serier (Vi spelade totalt 3) och totalt på alla dessa var då såklart bättre än någon gång tidigare. Tex hade jag på andra serien 4 strike i rad i slutet. Riktigt trevligt sällskap och vi bestämde oss för att göra om detta, fast istället göra det till en helkväll med en o annan god öl.

På tal om öl... Helgen som kommer!!

image192


FFF - Filosofiska Fredags Funderingar

Då det är fredag och jag i allmänhet känner mig lite filosofisk och glad över att helgen närmar sig tycker jag att det är på sin plats att presentera en liten fundering som jag började fundera över.

Hur kommer det sig att det är okej att en film, teater eller konsert börjar flera flera minuter senare än utsatt tid? När det är "katastrof" om en fotbollsmatch eller annat sportevenemang blir försenat?
Så fredagsfunderingen är alltså varför det är skillnad på tid och tid i olika sammanhang..

Världens bästa lag för en kväll

image190

Liverpool var för igår världens bästa lag. Man spelade ut Italiens överlägset (i serien) bästa lag. Eller vad sägs om:
                                                                                                             
Bollinnehav: Liverpool 68%, Inter 32%
Skott, på mål: Liverpool 7, Inter 0
Skott, utanför: Liverpool 11, Inter 3
Hörnor: Liverpool 10, Inter 1
Frisparkar: Liverpool 18, Inter 18
MÅL: Liverpool 2, Inter 0

Matchens bästa: Mascherano och Finnan.

Inter spelade tråkigt och fegt, de fick en diskutabel utvisning. Men Liverpool skulle ha haft minst 2 straffar så det jämnar ut sig. Dessutom spelade Inter fegt och Liverpool bra och fartfyllt redan innan utvisningen. En helt klart rättvis seger. Snarare så att Liverpool skulle gjort fler mål!
Visst att man har flyt på Kuyts mål men det var bara frukten av en riktigt väl genomförd match. Underbart, nu har man en fot i kvartsfinalen. Ska bli spännande att se Arsenal-Milan ikväll och hur det går mellan Lyon-United. Detta skall kikas på på O'learys med ett sällskap som inte är helt spikat än. Men det kommer bli mycket trevligt! Nu ska jag bara uthärda de 6 timmarna som jag har kvar här.

2 bilder på världens (igår kväll) bästa lag:

Man är på god väg mot ännu en sån här
image188

Kapten/Kungen Gerrard (efter slutsignalen igår)
image189

I am legend



Jag, Johannes-jojje-myran-von lindsmyr-grefve trossö von lindsmyr-fon trossö von lindsmyr, Niklas-Dicklast-D(r)icke=beerfest-Snajgel-Sixten och Veronica-vevvs-vevve-vevvsan-jeppsi var alltså på bio igår och såg I am legend med Will Smith. En bra film, och enligt mina kompanjoner var den bättre än övriga "Zombie" filmer. Det måste väl vara ett bra betyg om man dessutom tänker på att den var bra även i jämförelse med övriga film-genrer.

Det var alltså Will Smith som helt ensam höll i filmen och gjorde det riktigt bra. Han är ensam i New York, immun mot "mörkrets jägare" eller hur det nu var det refererades till de onda. Han och hans hund, som för övrigt bara var immun mot det luftburna, lever bland dessa men visar sig endast om dagarna då monstren inte kan vistas på gatorna (pga solen, och uv strålningen). Med hunden som enda följeslagare letar W.S efter ett botemedel mot detta virus. Han var redan innan spridningen en aktad och respekterad vetenskapsman/officer. Utan att avslöja för mycket kan jag i alla fall säga att filmen var bra och det fanns många "hoppa till" sekvenser. Man fick allt sitta lite på helspänn under hela filmen. Men framförallt lysande skådespel av Will Smith.
Helt klart sevärd!


   


En ny måndag

Men med samma väder i alla fall. Det är en annan sorts måndag. Jag satt ensam på jobbet första timmen till min förvåning. Nu är dock flera här. Jag var inte alls så trött som jag var förra måndagen. Jag har återigen fått ont i halsen (som förra måndagen) och solen skiner som förra måndagen.
Vilka iakttagelser va!?

Återigen glömde jag att blogga i fredags om det jag tänkte blogga om förr- förra fredagen. Men får hoppas att jag kan hålla detta i minnet tills nästa chans. (Det måste nämligen vara fredag för att det ska funka).
Ikväll ska jag på bio med min kollega Johannes von Lindsmyr (som han brukar råka säga till kunderna i telefon [ett annat roligt namn som tillkommit på det sättet är Veronica Jeppsi som hon så glatt presenterade sig själv med för en kund!]). Vi ska se I am legend, vilken vi båda har stora förhoppningar på!

Helgen var annars väldigt bra återigen. Fast lugn i jämförelse med förra. Poker och öl i fredags, PES turnering, Dodgeball och kycklingsallad i lördags, She's The Man (För tredje gången på 1 vecka), cheeseballs och träning i söndags. Självklart en hel del skoj mellan allt, men i stort var det där helgen.
Nu är man tillbaka för den näst sista heltidsveckan på jobbet. Kan ju hoppas det kommer ett nytt snart. Håller tummarna för Vevve, hoppas för hennes skull hon får jobbet. Men jag måste erkänna att jag är avundsjuk!
Nu snart måste även jag och Niklas fixa bokning eller i alla fall kolla upp boende till vår resa. Det måste bli den här veckan, eller helgen. Ska börja kolla lite redan nu!

8 dagar kvar till Niklas fyller 21 år...
24 dagar kvar till Björn fyller 19 och Alle fyller 20 år...
31 dagar kvar till Tommy fyller 22 år...
40 dagar kvar till Pasi har 30 års fest...
41 dagar kvar till IFK möter DIF i den allsvenska premiären...
43 dagar kvar till jag flyttar...
47 dagar kvar till min klantpappa (han har ej lärt sig cykla) har 50 års fest...
60 dagar kvar till min syster fyller 24 år...
61 dagar kvar till seriepremiären...
65 dagar kvar till min klantpappa på riktigt fyller 50 år...
72 dagar kvar till jag, Tommy och mina föräldrar åker till Liverpool...
93 dagar kvar till jag och Niklas åker til USA...
196 dagar kvar till jag fyller 21 år...

Något helt otroligt...

... Har skett idag.

Såhär gick det till:

Vi (jag, vevve och tina) pratade lite löst om den utgång som är planerad till slutet av månaden med "vingarna" och så säger Tina att hon funderar på att ta med hennes kära vän Åsa, (både T och Å var med första gången vi vingare festade), men att hon inte bestämt sig för Åsa håller ett sånt otroligt högt tempo.
Då sa jag det till Tina att det är nog bäst att du övertygar henne annars kommer ju du bara stanna hemma igen. (Tina var hemma när vi andra firade Mettes inflyttning i nya lägenheten för 2 eller om det var 3 veckor sen). Tina ser då helt förskräckt ut och vänder sig mot Vevve för tröst och medhåll. Men möts istället, till min otroliga förvåning, av ett stenhårt "Ja kolla inte på mig".. Och som om det var nog med det? nej, i samma sekund som jag (redan då) höll på att ramla av stolen fortsätter Vevve med: "Jag håller med Sebbe" (!)
Helt otroligt. Vem kunde ana det imorse när jag vaknade, att Vevve av alla människor skulle hålla med MIG!? och på jobbet också!
Nej jag är i extas och jag (för att citera en kär kollega tillika vän) "vet inte om jag drömmer eller ifall det är på riktigt"?

En bra början på dagen!


Såhär kan man säga att vi är nu..

Jobbet just i detta nu..

Jag sitter på jobbet och har precis svarat på 3 meddelanden, 7 samtal och 3 mejl. Bra jobbat va? Klockan är nu 17.57 och det jag svarat på hände från 17.15 och framåt, vilket betyder att även denna dagen varit seg och otroligt tråkig. Jag har sökt jobb på massa ställen, hoppas nåt ger något.
Nu är klockan 17.58 och jag ska om två minuter ställa mig upp, stänga av datorn och bege mig hemåt för att sedan i ilfart fara till badhuset och träna, sen bada med Json och Niklas!
17.59 Plocka ihop sakerna, 17.59.30 undra vad Vevve skriver i ett word dokument?
18.00 Im out!

Stockholm T o R

Igår bar det av med chefen till Stockholm för vidareutbildning inom websupport. Som för övrigt ska byta namn till frågor rörande bokning på webben eller nåt liknande. Mycket viktigt.
Det ska i alla fall besvaras mer allmänna bokningsrelaterade frågor också, och ha senare, alternativt längre, öppettider.
Det var jag och chefen som tog tåget upp tidigt igår morse. Vid 10 hade vi mötet med de web-ansvariga på Ving som hade genomgång om hur det var uppbyggt och hur allt funkar samt vad som är tanken med det som finns och om vissa nyheter som kommer. Ett givande möte där vi även fick svar på de frågor vi hade med oss från oss själva och de andra här!
Sen kom det verkligt roliga. Att äntligen återigen få träffa två (sen en till men hon räknas inte för hon är lite annorlunda och väldigt konstig, typ en sån man inte tycker om) som var med på Kanarieöarna på studieresan i december. Först träffade jag Andreas på supporten som blev mycket överraskad och firade med att stöta lite lätt på mig. (Ja han är lagd åt ett annat håll). Sen blev det, tyvärr bara en kvart, med min havande bekantskap som jag lite halvt är skyldig en fika/lunch - träff. Vi hade väldigt mycket att säga så det blev att vi pratade i munnen på varandra istället! Men det var riktigt trevligt, och hon börjar allt bli lite större om magen nu. Även om hon hade strategiska kläder på sig (Dolde det väl!) men mig lurar ingen utan jag såg det ändå :)
Det är ju planerat eller beräknat tills slutet av maj då jag och niklas som alla borde veta är i USA.

Hem bar det efter det och jag var tillbaka hemma 16.30. En väldigt intensiv men rolig dag. Träningen på kvällen gick bra! både jag och Niklas höjde oss ett visst snäpp från senaste Box-outen.

Vi avslutade dagen tillsammans med Vevve, en bra film, med bra skådespelare och bra handling ;)

(Undra hur det är i fjällen nu, skönt att åka skidor)

Nu är det klart!

Nu är det helt klart. Jag flyttar hemifrån i april. Efter dryga 20 (eller snarare 19 [USA]) år hemma på ingelstagatan bär det av norrut i staden, ca 10 kvarter, till Abel Beckers gata 7, 4tr.
Det är en superfin "etta" med bland annat balkong och nyrenoverat kök+badrum. Helt perfekt för mig tyckte både jag och min kära kollega, tillika bästis (inte lika bra som hennes pojkvän niklas men hyggligt högt upp på listan ligger hon!), vevve som också var med på visningen igår. Sen ringde alltså Kristina från Lundbergs och erbjöd mig lägenheten om jag fortfarande var intresserad. Och som jag är intresserad då. Nu börjar livet, nu får jag äntligen mitt eget och nu kan jag göra som jag vill!!
Jag är så glad, dessutom är det endast 1.5 månad kvar till inflyttning också vilket gör det än mer spännande. Måste bara spara till USA resan ordentligt också. Den är det förresten bara 104 dagar kvar till! och endast 83 dagar kvar tills vi ska till Liverpool (min mor, min far, tommy och jag).

Bara roligheter alltså!

Helgen

Det var en blandad helg som passerade väldigt snabbt. Det var en film och slapp fredag med tommy och frida hemma hos tommy i hans (i alla fall för dagen) ostädade lägenhet (Han påstår sig ha städat nu men ingen som vet om det stämmer det där riktigt).
Lördagen började redan kl 12 (ja den börjar ju tidigare men det var då det första uppseendeväckande hände) med en Slots (de gröna), en mariestad och Walk The Line (Filmen). Fortsatte med årsmöte på Peking Fanz (jag saknar definitivt den delen och det umgänget!) för att fortsätta i samma lokal med öl, pytt i panna, stekt ägg, rödbetor och tipslördag!
Sen hördes rykten om att Vevve kände sig ensam och ville ha en suparpartner vilket jag såklart tog till mig av, jag begav mig till hennes och niklas lgnht vid hamnen (Låter mycket snuskigare och läskigare så!) och sen drog vi till våran kära Ving-kamrat Mette och hennes inflyttnignsfest. Jag blev verkligen sugen på att flytta när jag var där (Ska förresten på visning på onsdag). Det var en riktigt lyckad och rolig tillställning, lite för rolig för vissa (Vevve), och inte lika rolig för andra (Niklas). Men storsinta som de är tar de hand om varandra, eller?! :D haha... och Vevve// Du drömde inte, det var på riktigt!
Jag tror Niklas ligger bäst till att göra en Vevve nu på lördag när det är super-partaj som än så länge är super-hemligt!
Söndagen var lugn men rolig, helt perfekt! Film, godis, chips, mat, läsk, saft, pizza och sova!!
Nu är man så in i he...te laddad för en ny arbetsvecka... eller?
Jag är laddad inför lönen som kommer, och framförallt inför lgnhts visningen :D

Lunchdags!

RSS 2.0